Σεβρ κροτέν – τ. Chèvre crottin Αρωματικό και ελαφρά πικάντικο τυρί ωρίμανσης. Το Σεβρ κροτέν είναι ημίσκληρο κατσικίσιο τυρί από φρέσκο κατσικίσιο, που παράγεται κατά 100% από ελληνικό γίδινο γάλα της Φάρμα Μαλτέζος, στα Nέα Στύρα Ευβοίας. Το γάλα προέρχεται από κατσίκες των φυλών Μούρθια και Δαμασκού, που τρέφονται με την πλούσια σε θυμάρια βλάστηση της περιοχής και συμπληρώνουν την τροφή τους με ζωοτροφή, που παράγεται στη φάρμα. Μετά την τυροκόμηση, κατά τη διαδικασία ωρίμανσης το φρέσκο κατσικίσιο τυρί σκληραίνει, αποκτά κρούστα και η γεύση του γίνεται έντονη και πολύπλοκη. Crottin ονομάζεται το γαλλικό τυρί ονομασίας προέλευσης, που παρασκευάζεται στο χωριό Chavignol.
Το γίδινο τυρί σεβρ κροτέν παράγεται χωρίς μυκητοκαλλιέργεια, έχει σχετικά χαμηλά λιπαρά και έντονο, πικάντικο άρωμα. Η υφή του είναι συμπαγής και πυκνή, σχετικά σκληρή αλλά με διακριτική υγρασία, η δε γεύση του είναι έντονη και ελαφρά πικάντικη -με ζωικές νότες. Έχει πολύ μακρά επίγευση. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.