Το ιδιαίτερο αυτό νωπό λουκάνικο παρασκευάζεται από σπάλα χοιρινού κρέατος, με ένα μικρό ποσοστό γίδινου και πρόβειου, όλα άριστης ποιότητας. Η γεύση του είναι στρογγυλή και γεμάτη, με ισορροπία μπαχαρικών και αλατιού και βγάζει βαθιά νοστιμιά. Μαλακό και ζουμερό, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, η δε νοστιμιά του οφείλεται στα υλικά. Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Καρυκεύεται με τα καλύτερα αρτύματα «αφορίζοντας» τα ενισχυτικά γεύσης. Παρασκευάζεται στην Προσοτσάνη Δράμας, πάντα σύμφωνα με παραδοσιακή συνταγή.
Το τηγανίζετε ή το ψήνετε κομμένο σε κομμάτια, χωρίς λάδι γιατί ελευθερώνει αμέσως το λίπος του (το οποίο και αφαιρείτε αν θέλετε). Είναι απολύτως φρέσκο και πρέπει να καταναλωθεί σε λίγες μέρες. Σκέτο, στο τραπέζι των μεζέδων, σε ομελέτες και ζυμαρικά με χειμωνιάτικη γεύση, είναι ένα ξεχωριστό αλλαντικό.