Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κρασί πολύ πιο δυνατό από το σύγχρονο. Επειδή ήταν και της φιλοσοφίας "μέτρον ἄριστον" συνήθιζαν να το ανακατεύουν με νερό, ώστε να μην τους μεθάει και να το απολαμβάνουν σιγά -σιγά.
Το ρήμα που σημαίνει "ανακατεύω" στα αρχαία είναι το "κεράννυμι".
Η μετοχή του Παρακειμένου μας δίνει τον τύπο "κεκραμένος" (αυτός που έχει ανακατευθεί), ενώ το ουσιαστικό που παράγεται είναι η "κρᾶσις".

Έτσι και εμείς μετά από ταξίδια 1,5 χρόνου πολύ ψάξιμο και δοκιμές πολλών προιοντων καταλήξαμε σε αυτό το όμορφο και γευστικό ανακάτεμα  επιλεγμένων Ελληνικών γεύσεων.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Ελληνικά αγνά προιόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.Εκπτώσεις 10% σε ανέργους.Στόχος μας να βάλουμε σε κάθε σπιτικό της Αθήνας Ελληνικά αγνά ποιοτικά  προιόντα σε όσο γίνεται καλύτερες τιμές.Αγοράζοντας Ελληνικά προιόντα βοηθάς στο να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, τα χρήματα μένουνε στη χώρα μας βοηθάμε τον φίλο μας τον αδερφό μας να μην χάσει την δουλειά του.Φανταστείτε ο κάθε Έλληνας αντί να αγοράσει εισαγόμενα προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ, να δώσει τα χρήματά του για ελληνικά. Αμέσως θα πέσουν στην αγορά 11 δισ. ευρώ. Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, πόσος πλούτος θα μείνει στη χώρα, πόσο θα τονωθεί η εγχώρια παραγωγή;

 

ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

http://www.athinorama.gr/umami/market/editorschoice/?edtid=2500763

Κεράννυμι…στο Παγκράτι

Τη σημασία του αρχαιοελληνικού ρήματος (αναμειγνύω οίνο με νερό) δεν την γνωρίζουν πολλοί, καθώς σήμερα πίνουμε "άκρατον οίνον". Ο Θόδωρος Ιωαννίδης διάλεξε αυτό το εύηχο αρχαίο ρήμα για να ονομάσει το παραδοσιακό του μπακάλικο, μια γωνιά σημαντική για το Παγκράτι και τους κατοίκους του. Γιατί στην αγαπημένη συνοικία δεν βρίσκεις εύκολα προϊόντα τοπικών παραγωγών και μάλιστα επιλεγμένα με προσοχή ώστε να συνδυάζουν ποιότητα, γνησιότητα και χαμηλή τιμή. Όπως το κτήμα Διαμάντη, που γνώρισε σε μια επίσκεψή του στη Νάουσσα και εξασφάλισε από τον παραγωγό εξαιρετικά αμπελόφυλλα, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού από τοπικά φρούτα, "κουσάφι" (κομπόστα φρούτων με σταφίδες και μπαχαρικά), σάλτσες. Από το "Γεννά την Παράδοση" ξεχωρίσαμε σπιτική κέτσαπ, μουστάρδα και "γκαβόψαρα", όπως λένε τα μακρόστενα κομμάτια μελιτζάνας με σιναπόσπορο στο βάζο, που τηγανίζονται και θυμίζουν ψαράκια… Στην κατηγορία των ζυμαρικών βρίσκεις της Αδαμαντίνας, της μικρής οικοτεχνίας "Φιλέματα" από τη Δημητσάνα, πέτουρα Κοζάνης της Τασούλας, των μανιταροπροϊόντων Γρεβενών -μεταξύ άλλων. Ελαιόλαδο ένα και καλό, το Filia από τη Μεσσηνία, μέλι από τις Σέρρες ελάτης και ερείκης, Μελισσόμελο θυμαρίσιο. Πολλή Κρήτη στα ράφια, με προϊόντα παραδοσιακής αρτοποιίας από το Φούρνο Ντουρουντούς (όπως τα κριτσίνια χαρουπιού) και από το Φούρνο Βοτζάκη αλλά και στον καταψύκτη με τις μαραθόπιτες, τις κρεατότουρτες, τα καλιτσουνάκια, τις μηλοθιές και τη μπουγάτσα Χανίων από το εργαστήρι Λαμπάκη.  Επιλεγμένα βότανα της Sparosa, καφές Νέκταρ με μακρόχρονη παράδοση και το περίφημο παγωτό από πρόβειο γάλα του Ραβάνη (που δεν το βρίσκεις εύκολα) είναι μερικά ακόμα προϊόντα που αξίζουν την επίσκεψη. Ένα παγωμένο τσίπουρο από τον Τύρναβο συνοδεύει τις δοκιμές μας από το ψυγείο: κρητικές γραβιέρες ήπια, μέτρια, πικάντικη (η τελευταία του Ηλιάκη πρόβεια, βουτυράτη, ισορροπημένη, με ωραία επίγευση), κατσικίσιο λευκό τυρί Μονεμβασιάς με πλούσια γεύση, πολύ νόστιμο κατσικίσιο κεφαλοτύρι. Από το τυροκομείο Ηλιάκη έρχεται φρέσκος ανθότυρος, ξίγαλο, μυζήθρα και ξινομυζήθρα, μαλλακιώτικο τυρί και γιτσικό (γίδινο 100%), αλλά θα βρείτε και Μαστέλο Χίου, τη σειρά Ερίφι (μαλακά τυράκια και βούτυρο κατσικίσιο) ανάμεσα στα άλλα τυριά.  Η Κρήτη κυριαρχεί και στα αλλαντικά, με απάκι, σύγκλινο, λουκάνικο με σταμναγκάθι αλλά και η Δράμα δεν πάει πίσω με τον αξεπέραστο Sary (παστουρμάς καμήλας και άλλα).  Φρέσκα αβγά καταφθάνουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή από το Άργος. Από μικρούς παραγωγούς έρχονται και τα όσπρια: γίγαντες από τις Πρέσπες, ρεβίθια, φακή, φασόλια από τη Φθιώτιδα. Από κρασιά εμφιαλωμένα δεν θα βρείτε πολλά καθώς η κάβα οργανώνεται τώρα, έχει όμως επιλεγμένους ασκούς. Το τσίπουρο Τυρνάβου (8,50€/λ.) είναι πολύ καλό. Υπάρχουν οι μπίρες της ζυθοποιίας Ζέος (και οι Blue Mac και Black Mac) και η Brink's της Ρεθυμνιακής Ζυθοποιίας. Ο Θόδωρος Ιωαννίδης θα αρχίσει από Σεπτέμβρη και πάλι τις επιτυχημένες Σαββατιάτικες γευσιγνωσίες προϊόντων στο κατάστημα. Έτσι κι αλλιώς, το Κεράννυμι έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του στην περιοχή, ανθρώπους που ψάχνουν προϊόντα μικρής παραγωγής σε καλές τιμές και τα προτιμούν από εκείνα του σουπερμάρκετ.
Κεράννυμι, Εργοτίμου 3 τηλ. 213 0260805, 6945974759, www.kerannymi.gr (και τα νέα του στο fb).   Ν.Γ.

 

 

Για καθημερινή ενημέρωση επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook 

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B9-344120009014786/?ref=aymt_homepage_panel

Διαβάστε κριτικές για το κατάστημα μας στην σελίδα μας στο tripadvisor.

https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g189400-d4080046-Reviews-Kerannymi_Greek_Traditional_Products-Athens_Attica.html

(UA-38277244-1)